Thursday, October 16, 2008

a very old friend

okay..this peristiwa actually happened on
11th October 2008
harituh..
on that historical day [chewah..]..atashi telah ditemukan semula dengan a very old friend of mine..



ni lah Cik Zaimun Yahyah!!
ni lah member atashi sesama gi ngaji kat surau dulu..[sekarang dah jadi Sekolah Agama Rakyat Solathiah]..ni la member sesama mengasah skill naik beskal tak pegang handle..[tapi atashi tergolek tepi jalan pastuh..] ..ni lah member terkukik-kukik blkg kelas masa ustazah tgh ngajor kat depan..ni lah member main orang pensel time boring-boring masa ngaji dulu..[ingat tak zai?? yang kite duk lukis bilik-bilik kat belakang buku tuh..pastu orangnye pen ngan pensel..kire poly-pocket versi org pensel gitu..eh ke aku main ngan org lain tuh??]..

blogger-emoticon.blogspot.com

13 tahun kitorg x pnah jumpa okeh! padahal umah atashi ngan umah die sekangkang kera pun tak sampai..[sungguh hampeh kan???]

camner terjadi pertemuan itu?
jeng 3x..
blogger-emoticon.blogspot.com

alkisah..
semasa atashi mendesign menu untuk azim..[anata-tachi boleh rujuk di sini..]..timbul keperluan untuk mencari gambor ikan sweet sour..setelah meminta pandangan en. Google..adalah satu gambar ikan sweet sour tu..yang kira bolehla dimuatkan dalam menu tu..gambar itu di post ke sebuah blog..setelah menxerox gambar tersebut..atashi pun melihat-lihatlah profile tuan punye blog itu..yelah..dah curi gambar die..rasa serba salah pulak..so nak tengok-tengokla kut boleh kontek mintak halalkan atashi amik gambar tersebut..[baik kan atashi?? tapi gambar-gambar lain tak buat camtu plak..kepada semua tuan-tuan gambar-gambar tersebut..mohon halalkan yeah! rujuk di sini..]..

aih..mcm ku kenallah ini orang..
zaimun yahyah..? ipoh?? timun ke nih??
ooh..ade banyak blog die nihh [sambil selongkar profile dia..]
ader shoutbox..nak tegur ke tak? belasah je laaa..salah orang atashi lari jauh-jauh..=P

di blog zaimun
atashi : salam singgah..nak tanye..ni zaimun yang skolah kat sg rokam dulu ke?
zai : ye..saye la zaimun yang kat sg rokam tu..

di blog atashi
zai : oh my god! my very old best friend! anisyahayati..missed u so much dear.. [wah..ni memang atashi tabik spring la..kamu ingat nama penuh atashi ye zai..tenkiu tenkiu..sayang kamu!!]

setelah bercomment-comment di frenster dan berchatting di YM..akhirnye kitorg pun membuat keputusan untuk kuar bersama pada hari sabtu..[padahal sabtu tu esoknye je..ckp mcm sabtu tu minggu depan jerh..tp nampak sgt sangap sbb masing-masing dah ketandusan member melepak..haha!]

di hari kejadian..cik zaimun yang datang menjemput atashi..[sbb die yang ajak atashi gi teman beli barang-barang untuk engagement die nanti..wah..lepas kamu kawen nanti..keseorangan lagi la atashi..sokseksoksek]..cik zaimun memang sentiasa sihat..dari dulu lagi..huhu! dan atashi macam dulu jugaklah..sihat kat pipi je.. =P ..oh..sekarang dah tambah sket kat perut kot?

lepas jejak kasih dalam keta tuh..kitorg pun bergerak ke destinasi-destinasi pilihan cik zaimun..
1. Terminal Bas Medan Gopeng
cik zaimun nak gi Penang petang nih..so mesti mau beli tiket kan...
2. Kedai Barang Hantaran kat sebelah Pejabat Pos Kampung Rapat tu..
cik zaimun mau beli reben sama renda untuk hiasan hantaran..handmade gitu!..ah..kat kedai tu manyak ikan laga cantik-cantik!! balang ikan pun cantik-cantik!! dan pokok-pokok hiasan..ah terliur..memandangkan atashi sudah lama kesepian..mau seekor teman..nanti gaji..mesti mau!!
3. Kamdar kat pekan..
cik zaimun mau cari kain untuk baju akad nikah..tapi..sgt keciwa di situ!..tak banyak choice langsung..
4. sudah lapar..Restoran Laksamana Cheng Ho di Greentown..
makanan sedap! tapi waiter nye blurr tahap karma..cik zaimun mintak kueh teow dapat mee..atashi kepingin mau makan mee..tapi sume yg atashi order tarak..last-last atashi makan rice n beef with ginger..
5. err..semacam lupa..kite ke mana ye? macam pulang terus kan? oh ye..cik zaimun isi minyak..pastu kite berborak-borak dalam perjalanan pulang..sambil bergambar dalam keta..dan mengeluh..alangkah bestnyer kalo dapat ice blended..



6. Old Town kat belakang umah..
ye..serius belakang umah atashi ada Old Town..huhuhu..snarnye memula cik zaimun nak gi kedai beli cekelat hacks untuk bondanya..tetapi..
atashi : aku tak pnah lagi lepak kat sini..
zai : nak lepak jap ke?
atashi : ader ice blended kan...
zai : aku ok je..
[dengan pantasnye masuk ke lorong belakang untuk berpatah balik ke Old Town..huhu]

oh yes..takkan minum je kan..mesti makan lagi...atashi macam biasalah..kaya toast - single! [tadi kan baru pas makan..]



setelah sampai di rumah atashi..berakhirlah pertemuan kami pada hari itu..eventhough it was just a few hours..it was one of the sweetest moment in my life!!..
love u zai!!~~

blogger-emoticon.blogspot.com

2 comments:

ZaiMuN Erin Yahyah said...

uuwwwaaa...!!! ko dh update blog pasal ni ye.. aku x sempat lg nk update, bz bebenor pikir pasal tunang nih. hehehe.. Nway, syok kuar dgn ko.. Next time, lps aku nyer hal tunang-munang ni satel, kiter gi kuar lelama sikit.. tgk wayang kay... :)

nisya-chan said...

heheh..worait!!