Saturday, December 20, 2008

hari ini

setelah selesai makan tengah hari..oka-chan belah kelapa yang kitorg beli kat pasar tani pagi tadi...

oka-chan: alaa..kelapa ni takde isi laaa..

oto-chan: xpe..ade lagi 2 biji ni..kelapa ni kalo beli tempat lain 3 hengget..2 kali ganda! haa..yang ni ada isi..
nisya-chan: macam mana nak tahu kelapa tu ade isi ke tak?
oto-chan: tengokla buntut kelapa tu..kalo dah kecut-kecut tu maknanya ada isi laa..
nisya-chan: mana..mana?
oto-chan: (menunjukkan buntut kelapa yang kononnye ade isi..)
seketika kemudian..
oka-chan: ishh..keras la isi kelapa yang ni..dah tua ni..
oto-chan: nah cuba yang ni pulak..
(lagi seketika kendian..)
oka-chan: haa..yang ni isi dia elok..
nisya-chan: macam mana nak tahu isi kelapa tu keras ke tak keras?
oto-chan: picitla..

blogger-emoticon.blogspot.com

modem kat umah dah rosak..semua sangap takde internet..jadi..oto-chan membuat keputusan untuk pegi ke PC Depot..dan atashi beserta imouto-chan pun follow..

dalam kereta...

nisya-chan: abah..abah rasa iklan digicam yang kalis air tu n kalis hentakan tu leh caya tak?
oto-chan: kamu nak buat ape?
nisya-chan: yelah..alang-alang nak beli..mau beli yang lasak-lasak..
oto-chan: (gelak kecil) tak payah....
.....
oto-chan: kalo kalis lenyek baru beli..

blogger-emoticon.blogspot.com

kat kedai redcom..bukan pc depot..mengubah hala tujuan di saat akhir..tapi tak jauh mana pun..

oto-chan: nisya..nisya..cuba kamu tengok modem ni..ok ke?
nisya-chan: ini macam modem yang tm kasik free jer..
oto-chan: yeke..ok kut ni..79 hengget je..ke nak beli skali dengan wi-fi router..kamu rasa camner?
imouto-chan: router kat umah kan elok lagi?
nisya-chan: haih..betulke modem rosak nihh..ntah-ntah cable putus kene gigit tikus..
imouto-chan: ....
oto-chan: takpelah..beli modem ni dulu..

kendian bari singgah pc depot..usha wifi router linksys..oh..ngan laptop toshiba pink itew..setelah puas mengusha..kami pulang ke rumah..kerana atashi saket perut..

di rumah...

oto-chan: tak dapat pun signal ni..
imouto-chan: cable problem lah ni..

sesi mengalih segala perabot mak nenek di situ..

imouto-chan: nisya..nisya..betulla cable putus.kena gigit tikus..tengokla ada taik tikus kat belakang ni..
nisya-chan: hmm..(sambil makan kitkat dan buah epal)
oto-chan: kamu ni asek makan je..bile nak buat kije nye?? cepat cari pisau..
nisya-chan: ???

setelah penyambungan dilakukan semula...

oto-chan: tak dapat jugakla signal ni..
nisya-chan: cable kut..meh test kat bilik abah..

seketika kemudian..

nisya-chan: ni ok jer..
imouto-chan: wah..nisya online! nak online juge..
nisya-chan: sekejap ye..
imouto-chan: orderla pizza online..
nisya-chan: hmm..nape tak call je?
imouto-chan: tak reti nak cakap..
nisya-chan: huhh..nisya tanak makan pizza..

namun akhirnye atashi mengalah dan pegi mendaftarkan diri di www.pizzahut.com.my delivery..
by the way..it was a success..and the delivery came just as promised..in 30 minutes!

congratulations Pizza Hut!

4 comments:

ZaiMuN Erin Yahyah said...

beb, the fact is.. order pizza via online mmg lg cpt dr fon... heheh. akak aku rajin buat keje tuuhhh.. kdg2 20 min pun leh smpai kalau order time weekdays... :)

nisya-chan said...

ohh..yeke..bagus2..haha..aku sememangnye malas jugak nak calling2 nih..jadi boleh diamalkan selalu nih..

Nasa said...

nisya-chan: macam mana nak tahu isi kelapa tu keras ke tak keras?
oto-chan: picitla..

LOL .. lawak2 ..

kalam pusaka said...

nisha-chan... best ar baca citer ko.. mcm baca komik plk.. teruskan lagik...